Centrum Qi 

           Biologische koffie, thee & events voor lichaam en geest!


  Thee in zakjes

Onze thee is van het merk Numi. Als je meer wilt weten van deze bijzondere thee en het verhaal erachter kun je eens een kijkje nemen op www.numithee.nl of bekijk dit filmpje


Deze thee is biologisch, fairtrade, geen oliën of smaakstoffen maar puur natuur.  Onze thee en kruiden zijn gecertificeerd BIOLOGISCH, Fair Trade, Kosher en Halal. Bovendien zijn de zakjes volledig afbreekbaar, geen trendy nylon of polyester zakje.

De verpakking vertelt over de toewijding van Numi aan duurzame waarden, de toewijding aan mensen en aan onze planeet. De verpakking is bijvoorbeeld gemaakt van 85% gerecycled materiaal en bedrukt met inkt op basis van soja. De thee is CO2-neutraal gemaakt (zoals ook vermeld op de onderkant van het theedoosje) in theezakjes die volledig biologisch afbreekbaar zijn. Tenslotte vind je aan de binnenkant van ieder theedoosje een recept voor een smakelijk gerecht met de desbetreffende theevariant als ingrediënt. Celebrating people, planet en pure tea!


13 smaken hebben we bij Qi!

Groene thee:

*Groene thee (gunpowder)  is zacht gestoomd, daarna hand gerold tot kleien pareltjes. In heet water ontvouwen de bladeren zich en geven een zachte volle smaak. 

Stevig & Puur.

Citroengras en gember met een, op natuurlijke wijze, cafeïnevrij gemaakte groene thee.Warm en verkwikkend. Cafeïnevrij!

*Jasmijn thee.  Deze lichte en geurige groene thee is doortrokken met echte jasmijn bloemen die een zoete-bloemen geur aan de thee geven. Licht zoet & rustgevend.


Zwarte thee:

*Earl grey  thee.  "Premium Assam" zwarte thee met echt Italiaans Bergamot fruit (geen aroma). Vol & stevige smaak.

*Golden chai, zwarte Assam thee met groot aantal kruiden. Deze complexe mix is een perfecte 'warme' balans. Kruidig & vol.

*Breakfast blend. Mix van vier buitengewoon kwalitatief goede zwarte theeën; Ceylon, Assam, Keemun en Darjeeling. Deze geven een ongeëvenaard rijke en zachte smaak met een heerlijk aroma. Sterk & verkwikkend.


Witte thee:

*Witte roos, de echte rozenblaadjes geven een uitdagend zoete smaak aan de verse voorjaarswitte thee. Zoet & verfijnd.


Kruidenthee:

* Rooibos  is rijk aan anti-oxidanten en werkt rustgevend. Door de intense aardse smaak is het de perfecte cafeïne vrije alternatief voor zwarte thee. Vol & rustig. Cafeïnevrij!

*Kamille citroen .Zachte kamille uit Egypte en kruidige citroen mirte uit de regenwouden van Australie, maken een heerlijke rustgevende thee.

Zacht en rustgevend. Cafeïnevrij!

*Marokaanse munt, smaakt als vers geplukte munt. Verfrissend voor de hele dag maar ook heerlijk na de maaltijd. Tintelend & licht. Cafeïnevrij!

*Kurkuma thee (Golden Tonic) is een rijke mix van kurkuma, citroen, verbena en gedroogde limoen. Cafeïnevrij! 


Pu-erh thee

* Chocolat Pu-erh  is geplukt van 500 jaar oude thee bomen en hebben een fermentatieproces ondergaan. Ingredienten:  Cacaopoeder*, Verified Fair Labor Pu-erh thee*, vanillebonen*, rooibos*, kaneel, sinaasappelschil*, nootmuskaat*, 

*Emperror Pu-erh, pure zwarte pu-erh,  Vol en krachtige smaak.


Onze thee kun je krijgen in een kannetje met een prachtig "truttig" theekopje, een groot glas of een kleiner formaat glas.
  Verse kruidenthee

Het verhaal van Pluk Kruidje

De geboorte van Pluk Kruidje is te danken aan oma Driessen. In haar kruidentuin plukte zij dagelijks van alles wat de natuur voor handen heeft. Wie bij oma Driessen op bezoek ging, kreeg altijd wat te proeven uit haar heerlijke kruidentuin. Haar wijsheden en kennis over verse kruiden heeft geleid tot het ontstaan van Pluk Kruidje! Wij kweken en verkopen verse kruidenthee melanges en verse groene munt, voor heerlijke kruidenthee.


Verse kruidenmelanges

De melanges zijn zeer smaakvol en 100% puur natuur. Wij kweken en plukken onze kruiden zelf en volgen biologische grondbeginselen. De kruiden zijn schoon en gebruiksklaar. De zorgvuldig afgewogen hoeveelheden en kleinverpakking, zorgt voor een constante smaak en een optimale houdbaarheid. Pluk kruidje heeft een team van gedreven mensen met allemaal de wens om jouw gasten meer van verse kruiden te laten genieten!


Verse munt

Groene munt komt oorspronkelijk ook in het wild voor in Europa en wordt ook wel aarmunt genoemd. Bij de Arabieren vroeger werd deze munt als boodschapper van vriendschap gezien, vandaar het gebruik om iemand te verwelkomen met een kopje muntthee. Groene munt is een heel frisse muntsoort uitgesproken bruikbaar voor thee.Deze muntsoort is mild krampopheffend en bevordert de spijsvertering. Het kan ondersteunend werken bij maagpijn en darmkramp.


Even ontspannen

Deze melange bestaat uit Appelmunt, Slaapmutsje en Citroenmelisse. Appelmunt behoort tot de meest frisse muntsoorten die er bestaan. Je proeft en ruikt het fris groene van Granny Smith! Vroeger werd Appelmunt veel in kloostertuinen geteeld en erg gewaardeerd als medicinaal- en keukenkruid.


Morgenfris
Deze melange bestaat uit Marokkaanse munt, Appelmunt en Onsterfelijkheidskruid.
Marokkaanse munt werd vroeger bij de Arabieren als boodschapper van vriendschap gezien, vandaar het gebruik om iemand te verwelkomen met een kopje muntthee.  Marokkaanse munt is een heel frisse muntsoort, uitgesproken bruikbaar voor thee.

Natuurlijk zetje

Deze melange bestaat uit Citroentijm, Echinacea en Pepermunt.
De naam Citroentijm is afgeleid van de naam ‘Thumus’ wat Grieks is voor ‘moed, kracht, innerlijke wil, levensadem’ en de soldaten in die tijd energie en moed moest geven. Het frisse van de pepermunt combineert heerlijk met kruidige 

van de Citroentijm.

Door de Echinacea die u misschien ook wel kent van het medicijn echinaforce van dokter Vogel word uw 

weerstand verhoogd.


Goed buikgevoel

Deze melange bestaat uit Pepermunt, Citroenmelisse en Venkelkruid. Wellicht heb je wel eens gedroogde venkelthee gedronken. Verse venkel is mild en geeft samen met Citroenmelisse en Pepermunt een heerlijk natuurlijke smaak. Venkel staat vooral bekend als een windverdrijvend en krampwerend middel, dat de spijsvertering bevordert en de 

eetlust opwekt.

Door de venkel is deze smaak super goed voor de spijsvertering.