Missie en passie

 

Wij hebben een passie voor biologische produkten en hergebruik......jij ook? 

 

 

 

Ondertussen weet iedereen het wel zo'n beetje....wij zijn dé gezelligste huiskamer van Breskens en omstreken. Een speciaalzaak in bijna uitsluitend biologische produkten, waar gezelligheid de boventoon voert en waar je je ogen uitkijkt. Het interieur is een mengelmoes van hergebruikte spullen, pallets, kopjes die we van klanten hebben gekregen of op de rommelmarkt hebben gevonden. Een bonte verzameling van spullen met een verhaal. 

 

 

Eigenlijk doen we alles helemaal anders  dan de gebruikelijke horeca want bij ons vind je geen enkel "bekend" merk én géén alcohol. De meeste bekende merken bevatten namelijk héél veel suikers en andere toegevoegde stoffen die niet erg gezond zijn. En daar willen wij wat aan doen, bewustwording van hetgeen je eet en drinkt. Bewustwording van waar je je lichaam mee voedt. Jouw lichaam staat je hele leven voor je klaar en zorgt ervoor dat je alles kunt doen wat je nu doet. Wees daar dankbaar voor en respecteer je lieve lijf! Daarom zijn wij erg kieskeurig wat we jou te eten en te drinken aanbieden. Alcoholische dranken komen er daarom bij ons niet in. Wat we wél hebben is alcoholvrije wijnen en bieren. Héél erg lekker trouwens!

 

 

Daarmee komen we óók op een ander soort  voeding. Jij als mens zijnde bestaat namelijk niet alleen uit een lichaam waar je goed voor moet zorgen maar ook uit een ziel, een geest, uit emoties. Jaja......als je goed hebt gelezen dan heb je waarschijnlijk al gezien dat bij Qi ook andere voeding te halen valt. Wij bij Qi zijn dol op het organiseren van events, óók voor je geestelijk en emotioneel welzijn en ontwikkeling. Wij willen graag dat jij het beste uit jezelf haalt, dat je straalt, passie voelt, ontwikkelt, groeit. Wees eens nieuwsgierig naar de verborgen talenten en je krachten en ga op onderzoek uit. Dat start al door op hieronder op onze agenda te klikken en te lezen wat wij hier allemaal organiseren. En nog even voor de duidelijkheid.......wij zijn  niet van die zweverige types maar behoorlijk nuchter (dat kan ook niet anders  met die alcholvrije drankjes). We staan met onze voeten goed in de zeeuwse klei.

 

 

 

Wat doen wij nu eigenlijk onze footprint zo klein mogelijk te maken?

Neem nu bijvoorbeeld ons verpakkingsmateriaal....wij kiezen er bewust voor om zoveel mogelijk in glas te  verkopen. Dat  is recyclebaar en beter voor het

milieu en afvalberg. We zijn er trots op dat wij heel lang met onze rol vuilniszakken doen!

Dopjes worden bij ons gespaard voor Drop je dopje actie, zelfs de klanten doen al mee waardoor er nóg meer geld opgehaald kan worden voor het opleiden van geleidehonden.

Onze servetten en papieren zakken zijn van gerecycled bruin papier, geen bleekstoffen enzo. 

Bij ons staan er melk kannetjes op het dienblad en géén aluminium of plastic cups.

Ons assortiment is bijna 100% biologisch.

Zelfs de verpakking van onze bio-koffie is CO2 neutraal:  Redbeans duurzame koffie is de eerste klimaatneutrale koffie van Nederland. De gehele keten, inclusief branden, verpakking en transport is klimaatneutraal. Ook worden uitsluitend aluminiumvrije en recyclebare verpakkingen gebruikt en zorgt Redbeans met een goed milieuplan continu voor verbeteringen. Niet voor niets noemde magazine Green.2 Redbeans al eens de duurzaamste koffie van Nederland.

Ons interieur bestaat grotendeels uit "ouwe zooi", spullen met een verhaal, warmte en karakter. Dus niks ouwe zooi  maar mooi!

We hebben een palletkachel waardoor minder gasverbruik en heel erg gezellig. Makkelijk ook als er een drijfnatte fietser binnenkomt die zijn sokken droog wil hebben voordat hij weer vertrekt.

Bekertjes voor koffie to go zijn gemaakt van gerecycled materiaal, de roerstaafjes zijn van hout.

Onze smoothie bekers zijn niet van plastic maar van PLA, van zetmeel gemaakt en volledig biologisch afbreekbaar.

Wij hebben bijna geen vleesproducten in ons aanbod en vis hebben we helemaal niet. 

En zo zijn er nog wel meer dingen op de noemen.

 

Afgelopen jaar, september 2018, ontvingen wij dan ook de Gaia Green Award voor de categorie strandpaviljoens, Daarmee zijn we het eerste en enige strandpaviljoen in Zeeland die deze mooie prijs mocht ontvangen. Prachtig he!

 

Wil je nu zelf ook een steentje bijdragen en eens kijken hoe groot jouw footprint is, kijk dan eens hier en doe de test.

 

 

 

 

 

 

 

Je kunt ons vinden

als je je hart volgt, de geur van koffie ruikt, de positive vibes voelt en richting strand loopt.

 

 

Copyright © All Rights Reserved

Openingstijden

 

 

Maandag en dinsdag gesloten

Woensdag t/m zondag 9.30-17.00 uur

Activiteiten kunnen buiten onze openingsuren plaatsvinden